Tots ho hem patit alguna vegada: difícil digestió, mucositats, malestar, o potser fins siguem intolerants a la lactosa. Els metges i nutricionistes són cada vegada més conscients dels problemes que causa la llet de vaca, d'aquí que a poc a poc aquests preparats vegetals s'estiguin assentant al mercat pel bé de tots els consumidors. Vegem-ho més detingudament:
Beneficis de les llets vegetals
No contenen lactosa ni colesterol.
Baixes en greixos
Elevat percentatge de greixos mono i poliinsaturats, beneficioses per al cor
Alt contingut en vitamines B ..
Relació equilibrada entre el Sodi i el Potassi.
Són perfectes per a persones amb digestions lentes, problemes de restrenyiment, còlon irritable ...
LLET DE SOJA
És la més habitual i la que, segurament, ja has consumit alguna vegada. Una de les llets vegetals més beneficioses i de més antiguitat, amb origen a la Xina i estesa a Amèrica i Europa al llarg del segle XIX. Vegem els seus beneficis:
És bona per a persones al·lèrgiques a la lactosa.
És la més digestiva gràcies a que no necessita enzims per ser digerida.
És excel·lent per a persones amb diabetis: allibera els sucres a poc a poc, mantenint aquest component en sang en la seva manera més òptim.
Disminueix el colesterol, sent una de les llets més beneficioses gràcies a la seva composició a base de isoflavones , àcids grassos i proteïnes.
Alt contingut en calci.Millora la circulació i la cicatrització.
Disposa de potassi i magnesi, ideal per al control de la hipertensió arterial.
És molt recomanada per a dones, ajudant-nos en la síndrome premenstrual, gràcies als seus isoflavones.
Una altra opció excel·lent dins de les llets vegetals, indicada per a nens que estiguin creixent, persones que estiguin baixes d'energia i que necessitin d'un complement alimentari. És una de les més nutritives.
LLET D'AMETLLES
És digestiva.
Beneficiosa per a persones anèmiques, febles, amb problemes hepàtics o desnodrides.
És beneficiosa per cervell i els músculs pel seu alt contingut en potassi.
Prevé l'osteoporosi.
Les ametlles ajuden a reduir el colesterol.
El seu alt contingut en fibra, és ideal per al restrenyiment. Disminuint a més el risc del càncer de còlon.
Alt contingut en magnesi, ferro, calci i vitamina E.
LLET DE CIVADA
Una beguda excel·lent per a aquelles persones que vulguin cuidar i anar baixant de pes. Prendre pels matins és ideal per obtenir una bona ració d'energia sense gens de greixos.
El seu alt contingut en fibra enforteix el sistema digestiu, i ens ofereix una sensació saciant.
Disminueix el colesterol, la diabetis.
Molt rica en carbohidrats, donant-nos més proteïnes fins i tot que l'arròs o el blat.
Disposa d'àcids grassos essencials, com el linoleic, antioxidants i vitamina E.
El seu alt contingut en betaglucans, ens ajuda a disminuir el colesterol i els àcids biliars de l'intestí, absorbint i evitant així que elements nocius passin a l'organisme.
LLET DE NOUS
Dins de les llets vegetals, la de nous és molt indicada per a casos de diarrea. Encara que els americans estan introduint cada vegada més, pel fet que s'ha comprovat que és la beguda amb més alt contingut en antioxidants.
Prevé malalties cardiovasculars, així com la diabetis.
Segons nombrosos estudis, és més beneficiosa que altres antioxidants, com ara les taronges, espinacs, pastanagues o tomàquets.
Disposa d'un meravellós combinat de vitamina E, àcids grassos omega 3 i omega 6 els polifenols i els oligoelements, seleni, coure, zinc i magnesi ... ideals per a la nostra salut i la de tota la família.
LLET D'ARRÒS
La llet d'arròs no s'ha de confondre amb el "aigua d'arròs", la que fem servir normalment quan patim diarrees. Aquesta llet està elaborada a través de grans d'arròs, frescos, mòlts i cuits, i després fermentats.
És una beguda lleugera, i dolça que no conté gluten.
Es digereix molt bé, i a més, és relaxant. El seu contingut en triptòfan i vitamines del grup B, converteixen a aquesta beguda en l'anomenada "llavor de la serenitat" ja que aquestes substàncies són molt adequades per obtenir energia i equilibri en el sistema nerviós.
Posseeix propietats depuratives i hipotensores.
És ideal també per controlar el pes, té menys calories que la llet de soja, i la d'ametlles, sent a més molt nutritiva.
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
BEGUDES ECOLÒGIQUES
A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.
TOMATE
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada