Noms i additius E
Les etiquetes d'algunes begudes i aliments processats contenen una llarga llista de nombres, additius i elements que potser no consideris necessaris. No obstant això, es calcula que cada persona consumeix 2,25 Kg. d'additius a l'any.
* Colorants E-100 a E-180. Serveixen per millorar l'aspecte de productes poc atractius o per tornar un color "natural" als productes el to s'ha perdut durant el processat.
* Conservants entre E-200 i E-285 i E-1.105. S'utilitzen per perllongar la vida del producte i evitar la formació de bacteris. Fins i tot els aliments sans, corn els albercocs secs, contenen conservants (en el cas de la fruita seca, sol ser diòxid de sofre, un conegut al·lergen).
* Antioxidants entre E-300 i E-321 S'empren perquè el producte no es posi ranci.
* Emulsionants, estabilitzants i espessants entre E-322 i E-495. S'utilitzen en productes com les postres, les sopes i les salses baixes en greixos per realçar i mantenir la textura.
* Entre E-500 i E-578. Diversos usos.
* Potenciadors del sabor entre E-620 i E-640. Milloren el gust.
* Agents abrillantadors entre E-901 i E-914. S'empren per afegir brillantor i fer que els aliments semblin atractius.
* Milloradors i blanquejadors de la farina (per exemple, entre E-920 i E-926). S'utilitzen en productes de fleca per millorar la textura, la qualitat de la cocció i la blancor.
* Edulcorants (per exemple, E-420 i E-421, i entre E-953 i E-959). Serveixen per endolcir; són substituts del sucre.
* Entre E-999 i E-1.518. Tenen diversos usos. A més d'aquests additius, els productes poden contenir un o més potenciadors del sabor sense nombre E. No és obligatori enumerar en l'etiqueta.
SÓN ELS ADDITIUS ALIMENTARIS INOFENSIUS PER A LA SEVA SALUT?
Un petit percentatge de persones poden ser al·lèrgiques o mostrar intolerància a un o més additius, sent cada cop més comú i en edats ja bastant superiors a la infància. El que no està encara demostrat és la relació entre aquests additius i càncers i mutacions generacionals sent causa de malalties anomenades " extranyes " per ser actualment encara molt poc comuns
Els que provoquen més problemes són:
# Els colorants E-102 (tartrazina), E-104, E-122, E-123, E-124, E-127, E-128, E-131, E-132, E-133, E-142, E-151, E-154, E-155.
# El colorant E-120 (cotxinilla).
# El colorant E-160b (anat).
# Els conservants benzoats i sulfures (entre E-210 i E-219 i entre E-220 i E-228).
# Els antioxidants E-310, E-311, E-312, E-320 i E-321.
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
BEGUDES ECOLÒGIQUES
A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.
TOMATE
dilluns, 1 de desembre del 2014
Additius en begudes i aliments, que vol dir cada un
Etiquetes de comentaris:
additius,
Colorants,
Edulcorants,
Emulsionants
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada