Tisana i infusió: Són el mateix?
Generalment se sol anomenar de la mateixa manera a la tisana o la infusió, quan en realitat són dues coses diferents. La temperatura de l'aigua, la manera de preparar-les i alguns altres detalls més fan la diferència. Coneix quins atributs li corresponen a cadascuna.
Les diferències entre una tisana i una infusió A l'hora de parlar de begudes calentes, solen confondre assíduament les paraules tisana i infusió, que són per molts considerada les mateixes coses, quan això no és així. Si bé els procediments per preparar guarden moltes similituds, també tenen les seves diferències.
Per començar, una infusió consisteix d'una beguda que es prepara a partir d'aigua molt calenta, però que no ha arribat a bullir. Aquesta es col·loca sobre les fulles seques, flors, grans o el que sigui que vulgui consumir. Es deixa reposar, es tapa, es filtra i es beu. Alguns bons exemples d'infusió són el te, el cafè, la herba mate o la camamilla.
Cas contrari, la gran diferència que hi ha amb les tisanes és que en aquest cas l'aigua si arriba a punt de bull. Fins i tot el més normal és que diverses herbes que puguin ser part d'aquesta beguda comportin diversos minuts d'ebullició perquè l'aigua interactuï amb els principis actius de les plantes en qüestió.
Com han pogut veure, la diferència és petita però existeix. És molt comú que es confonguin aquestes qüestions, com també sol passar amb el típic cas de cridar "te" a qualsevol beguda calenta, mentre que aquest qualificatiu només correspon a les infusions procedents de la Camellia sinensis.
Oli essencial o simplement essència és el nom tradicional d'aquelles substàncies líquides hidrofòbiques concentrades que contenen compostos d'aromes volàtils i que s'obtenen de les plantes. Aquestes essències es poden trobar generalment en les fulles, les flors, els fruits i les llavors de les plantes. Un oli es qualifica d'essència en el sentit que porta una olor característica o essència de la planta. Els olis essencials no tenen, com a grup, cap propietat específica química o farmacèutica en comú. Els olis essencials es defineixen pel fet de transmetre fragàncies característiques. Els mètodes amb el que s'obtenen el olis essencials han estat per ordre cronològic el premsat, la destil·lació i l'extracció líquid-líquid. La destil·lació en corrent de vapor és la més acceptada per obtenir-los
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
BEGUDES ECOLÒGIQUES
A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.
TOMATE
dimarts, 9 de desembre del 2014
Les diferències entre una tisana, una infusió i oli essencial
Etiquetes de comentaris:
Camellia sinensis,
infusió,
oli essencial,
tisana
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada