BEGUDES ECOLÒGIQUES


A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.

TOMATE

TOMATE

dimecres, 14 de gener del 2015

Gaspatxo d'enciam...una beguda ràpida i fàcil de preparar

Arribes a casa i no tens gaire temps...estàs sense gana i tens molta set...o a mitja tarda...en un tres i no res el tindreu llest!!

Ingredients per el gaspatxo d'enciam

Les fulles verdes de 2 o 3 enciams.
2 o 3 iogurts de llet de cabra, soja o qualsevol llet vegetal
1 cullerada de tàperes( si us agraden )
3 cogombrets en vinagre o no
2 ous durs.
Vinagre blanc, de poma o de xerès
Oli d'oliva, sal i pebre.

Elaboració del gaspatxo d'enciam

Es col·loquen tots els ingredients al vas de la batedora (mescladora) amb una mica d'aigua i es procedeix a triturar fins a formar una crema homogènia.
Es salpebra i s'amaneix amb un raig d'oli i unes gotetes de vinagre.
L'enciam és un dels vegetals més usat arreu del món, hi ha moltes varietats i podem disposar d'enciams, d'una o altra varietat, durant tot l'any.

Amb aquesta recepta podem aprofitar les fulles d'enciam que en ocasions descartem i està boníssim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada