BEGUDES ECOLÒGIQUES


A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.

TOMATE

TOMATE

dimarts, 16 de desembre del 2014

Les 5 millors llets vegetals, l'alternativa als que tenen problemes amb la lactosa

Tots ho hem patit alguna vegada: difícil digestió, mucositats, malestar, o potser fins siguem intolerants a la lactosa. Els metges i nutricionistes són cada vegada més conscients dels problemes que causa la llet de vaca, d'aquí que a poc a poc aquests preparats vegetals s'estiguin assentant al mercat pel bé de tots els consumidors. Vegem-ho més detingudament:
Beneficis de les llets vegetals
No contenen lactosa ni colesterol.
Baixes en greixos
Elevat percentatge de greixos mono i poliinsaturats, beneficioses per al cor
Alt contingut en vitamines B ..
Relació equilibrada entre el Sodi i el Potassi.
Són perfectes per a persones amb digestions lentes, problemes de restrenyiment, còlon irritable ...
LLET DE SOJA
És la més habitual i la que, segurament, ja has consumit alguna vegada. Una de les llets vegetals més beneficioses i de més antiguitat, amb origen a la Xina i estesa a Amèrica i Europa al llarg del segle XIX. Vegem els seus beneficis:
És bona per a persones al·lèrgiques a la lactosa.
És la més digestiva gràcies a que no necessita enzims per ser digerida.
És excel·lent per a persones amb diabetis: allibera els sucres a poc a poc, mantenint aquest component en sang en la seva manera més òptim.
Disminueix el colesterol, sent una de les llets més beneficioses gràcies a la seva composició a base de isoflavones , àcids grassos i proteïnes.
Alt contingut en calci.Millora la circulació i la cicatrització.
Disposa de potassi i magnesi, ideal per al control de la hipertensió arterial.
És molt recomanada per a dones, ajudant-nos en la síndrome premenstrual, gràcies als seus isoflavones.
Una altra opció excel·lent dins de les llets vegetals, indicada per a nens que estiguin creixent, persones que estiguin baixes d'energia i que necessitin d'un complement alimentari. És una de les més nutritives.
LLET D'AMETLLES
És digestiva.
Beneficiosa per a persones anèmiques, febles, amb problemes hepàtics o desnodrides.
És beneficiosa per cervell i els músculs pel seu alt contingut en potassi.
Prevé l'osteoporosi.
Les ametlles ajuden a reduir el colesterol.
El seu alt contingut en fibra, és ideal per al restrenyiment. Disminuint a més el risc del càncer de còlon.
Alt contingut en magnesi, ferro, calci i vitamina E.
LLET DE CIVADA
Una beguda excel·lent per a aquelles persones que vulguin cuidar i anar baixant de pes. Prendre pels matins és ideal per obtenir una bona ració d'energia sense gens de greixos.
El seu alt contingut en fibra enforteix el sistema digestiu, i ens ofereix una sensació saciant.
Disminueix el colesterol, la diabetis.
Molt rica en carbohidrats, donant-nos més proteïnes fins i tot que l'arròs o el blat.
Disposa d'àcids grassos essencials, com el linoleic, antioxidants i vitamina E.
El seu alt contingut en betaglucans, ens ajuda a disminuir el colesterol i els àcids biliars de l'intestí, absorbint i evitant així que elements nocius passin a l'organisme.
LLET DE NOUS
Dins de les llets vegetals, la de nous és molt indicada per a casos de diarrea. Encara que els americans estan introduint cada vegada més, pel fet que s'ha comprovat que és la beguda amb més alt contingut en antioxidants.
Prevé malalties cardiovasculars, així com la diabetis.
Segons nombrosos estudis, és més beneficiosa que altres antioxidants, com ara les taronges, espinacs, pastanagues o tomàquets.
Disposa d'un meravellós combinat de vitamina E, àcids grassos omega 3 i omega 6 els polifenols i els oligoelements, seleni, coure, zinc i magnesi ... ideals per a la nostra salut i la de tota la família.
LLET D'ARRÒS
La llet d'arròs no s'ha de confondre amb el "aigua d'arròs", la que fem servir normalment quan patim diarrees. Aquesta llet està elaborada a través de grans d'arròs, frescos, mòlts i cuits, i després fermentats.
És una beguda lleugera, i dolça que no conté gluten.
Es digereix molt bé, i a més, és relaxant. El seu contingut en triptòfan i vitamines del grup B, converteixen a aquesta beguda en l'anomenada "llavor de la serenitat" ja que aquestes substàncies són molt adequades per obtenir energia i equilibri en el sistema nerviós.
Posseeix propietats depuratives i hipotensores.
És ideal també per controlar el pes, té menys calories que la llet de soja, i la d'ametlles, sent a més molt nutritiva.

dimarts, 9 de desembre del 2014

Les diferències entre una tisana, una infusió i oli essencial

Tisana i infusió: Són el mateix?
Generalment se sol anomenar de la mateixa manera a la tisana o la infusió, quan en realitat són dues coses diferents. La temperatura de l'aigua, la manera de preparar-les i alguns altres detalls més fan la diferència. Coneix quins atributs li corresponen a cadascuna.
Les diferències entre una tisana i una infusió A l'hora de parlar de begudes calentes, solen confondre assíduament les paraules tisana i infusió, que són per molts considerada les mateixes coses, quan això no és així. Si bé els procediments per preparar guarden moltes similituds, també tenen les seves diferències.

Per començar, una infusió consisteix d'una beguda que es prepara a partir d'aigua molt calenta, però que no ha arribat a bullir. Aquesta es col·loca sobre les fulles seques, flors, grans o el que sigui que vulgui consumir. Es deixa reposar, es tapa, es filtra i es beu. Alguns bons exemples d'infusió són el te, el cafè, la herba mate o la camamilla.

Cas contrari, la gran diferència que hi ha amb les tisanes és que en aquest cas l'aigua si arriba a punt de bull. Fins i tot el més normal és que diverses herbes que puguin ser part d'aquesta beguda comportin diversos minuts d'ebullició perquè l'aigua interactuï amb els principis actius de les plantes en qüestió.

Com han pogut veure, la diferència és petita però existeix. És molt comú que es confonguin aquestes qüestions, com també sol passar amb el típic cas de cridar "te" a qualsevol beguda calenta, mentre que aquest qualificatiu només correspon a les infusions procedents de la Camellia sinensis.

Oli essencial o simplement essència és el nom tradicional d'aquelles substàncies líquides hidrofòbiques concentrades que contenen compostos d'aromes volàtils i que s'obtenen de les plantes. Aquestes essències es poden trobar generalment en les fulles, les flors, els fruits i les llavors de les plantes. Un oli es qualifica d'essència en el sentit que porta una olor característica o essència de la planta. Els olis essencials no tenen, com a grup, cap propietat específica química o farmacèutica en comú. Els olis essencials es defineixen pel fet de transmetre fragàncies característiques. Els mètodes amb el que s'obtenen el olis essencials han estat per ordre cronològic el premsat, la destil·lació i l'extracció líquid-líquid. La destil·lació en corrent de vapor és la més acceptada per obtenir-los

dilluns, 1 de desembre del 2014

Additius en begudes i aliments, que vol dir cada un

Noms i additius E 
Les etiquetes d'algunes begudes i aliments processats contenen una llarga llista de nombres, additius i elements  que potser no consideris necessaris. No obstant això, es calcula que cada persona consumeix 2,25 Kg. d'additius a l'any.

* Colorants E-100 a E-180. Serveixen per millorar l'aspecte de productes poc atractius o per tornar un color "natural" als productes el to s'ha perdut durant el processat.

* Conservants entre E-200 i E-285 i E-1.105. S'utilitzen per perllongar la vida del producte i evitar la formació de bacteris. Fins i tot els aliments sans, corn els albercocs secs, contenen conservants (en el cas de la fruita seca, sol ser diòxid de sofre, un conegut al·lergen).

* Antioxidants entre E-300 i E-321 S'empren perquè el producte no es posi ranci.

* Emulsionants, estabilitzants i espessants entre E-322 i E-495. S'utilitzen en productes com les postres, les sopes i les salses baixes en greixos per realçar i mantenir la textura.

* Entre E-500 i E-578. Diversos usos.

* Potenciadors del sabor entre E-620 i E-640. Milloren el gust.

* Agents abrillantadors entre E-901 i E-914. S'empren per afegir brillantor i fer que els aliments semblin atractius.

* Milloradors i blanquejadors de la farina (per exemple, entre E-920 i E-926). S'utilitzen en productes de fleca per millorar la textura, la qualitat de la cocció i la blancor.

* Edulcorants (per exemple, E-420 i E-421, i entre E-953 i E-959). Serveixen per endolcir; són substituts del sucre.

* Entre E-999 i E-1.518. Tenen diversos usos. A més d'aquests additius, els productes poden contenir un o més potenciadors del sabor sense nombre E. No és obligatori enumerar en l'etiqueta.


SÓN ELS ADDITIUS ALIMENTARIS INOFENSIUS PER A LA SEVA SALUT? 
Un petit percentatge de persones poden ser al·lèrgiques o mostrar intolerància a un o més additius, sent cada cop més comú i en edats ja bastant superiors a la infància. El que no està encara demostrat és la relació entre aquests additius i càncers i mutacions generacionals sent causa de malalties anomenades " extranyes " per ser actualment encara molt poc comuns
 Els que provoquen més problemes són:
# Els colorants E-102 (tartrazina), E-104, E-122, E-123, E-124, E-127, E-128, E-131, E-132, E-133, E-142, E-151, E-154, E-155.
# El colorant E-120 (cotxinilla).
# El colorant E-160b (anat).
# Els conservants benzoats i sulfures (entre E-210 i E-219 i entre E-220 i E-228).
# Els antioxidants E-310, E-311, E-312, E-320 i E-321.