BEGUDES ECOLÒGIQUES


A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.

TOMATE

TOMATE

dimecres, 25 de febrer del 2015

Te verd, una beguda ideal

El te verd és ric en catequines i en concretració en epigalocatequina gal·lat -3 ( EGCG ).

Propietats:
Té activitat antiangiogènica , és a dir prevé el desenvolupament de noves gots i amb això la progressió del tumor i l'aparició de metàstasi.
És antioxidant . Els antioxidants són substàncies que poden protegir les cèl·lules contra el dany causat per les molècules inestables conegudes com radicals lliures. El dany provocat pels radicals lliures pot donar lloc a un càncer.
És un excel·lent diürètic, ajudant al ronyó a eliminar toxines.
Potencia l'efecte de la radioteràpia en les cèl·lules canceroses.

Presentació:
El te més ric en EGCG és el te verd japonès i entre tots ells el més ric en EGCG és el te Sencha.
Preparació:
Perquè el te alliberi les catequines s'ha de deixar en infusió entre 8 i 10 minuts, i mai més de 2 hores, ja que en aquest cas les seves propietats antitumorals es volatilitzen.
L'aigua de la infusió no ha de bullir, preparar 90 graus.
Per preparar el te és millor utilitzar les fulles i no les bossetes comercials. Les bossetes s'omplen amb residus (fulles trencades) de la collita, i a més per la seva preparació usen blanquejants que poden ser tòxics.
Així que el més apropiat és fer-se amb una tetera japonesa de ferro colat que manté bé la temperatura i una bonica tassa i a gaudir d'un ric te.
Per als que es posin nerviosos amb el te, optarem per un te desteïnat com és el Te Banda.
I per finalitzar i preparar un infusió anticàncer completa, afegim a la tetera un trosset de la pell d'una mandarina, el que li confereix un sabor molt bo i a més les substàncies anticancerígenes presents en la pell dels cítrics.

Consum:
L'ideal és consumir 3-4 tasses al dia amb regularitat i sempre després dels àpats, ja que el te verd pot interferir en l'absorció del ferro dels aliments.

Com Preparar la Tassa de Te Perfecta?
Col·loca aigua en una tetera o olla i posa a escalfar (evita utilitzar olles antiadherents amb tefló o teteres de plàstic).
Afegeix les fulles a la tetera. Afegeix una culleradeta per tassa. El sabor del te pot canviar utilitzant més o menys te
La temperatura ideal de l'aigua varia en base al tipus de te que utilitza:
Te blanc o verd (tot el full): Molt per sota de l'ebullició, sempre per sota dels 90º, l'ideal al voltant dels 80. Si l'aigua ha arribat a bullir, retira-la del foc i deixa  refredar abans d'afegir les fulles
Tes negres i Pu-erhs: Ebullició completa: 100 C
Deixem reposar uns 8 minuts i així s'hauran alliberat totes les catequines del te.
Colem i a gaudir del te.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada