BEGUDES ECOLÒGIQUES


A partir d'una selecció de la producció de vinyes certificades com a ecològiques s'obtenen els vins que després del seu procés d'elaboració i un rigorós anàlisi química que confirma la seva naturalesa ecològica és embotellat i certificat també d'ecològic per una denominació d'origen corresponent. També, l'etiqueta verda ecològica marcada amb "producte ecològic" de la Unió Europea, certifica que el producte se sotmet a través dels nivells d'elaboració i comercialització a un sistema que garanteix l'autenticitat del vi ecològic (orgànic, bio o biològic). Tot això es realitza amb la finalitat d'evitar fraus, - falsos bio - i donar la tranquil · litat al consumidor que en comprar vins ecològics realment ho són.
En el sector de les begudes ecològiques també cal destacar altres productes de la mateixa qualitat i proveïts de certificació. La majoria d'ells només es poden comprar en botigues especialitzades encara que cada dia apareixen nous productes ecològics a les prestatgeries dels supermercats. La llet ecològica, els sucs ecològics, xarops, begudes de soja, la cervesa ecològica o els olis d'oliva i gira-sol. Un cas de sucs de fruites amb molt èxit és el suc de noni orgànic, el qual posseeix moltes i beneficioses propietats per a la salut i que podem trobar en botigues especialitzades. Les begudes elaborades a partir de fruits secs o llavors són una excel · lent alternativa per a les persones que no poden prendre llet. Els olis, especialment, l'oli d'oliva ecològic és un producte carregat de magnífiques propietats per a la salut i que es pot comprar en molts supermercats.

TOMATE

TOMATE

dijous, 9 d’abril del 2015

Com fer cervesa casolana o artesanal (1)

ELS INGREDIENTS DE LA CERVESA

És increïble que puguin existir tantes marques de cervesa partint d'una quantitat tan petita d'ingredients. La base de la recepta de cervesa conté: aigua, malt d'ordi, llúpol i llevat. Res més.

L' aigua és el principal ingredient de la cervesa, les aigües dures (és a dir: riques en sals minerals, més de 1.500 mg de residu sec) són les recomanades per fer cervesa negra i les aigües toves (és a dir: pobres en minerals, menys de 500 mg de residu sec) són les recomanades per fer la cervesa rossa.
La malta d'ordi és el següent ingredient de la cervesa. Un gra d'ordi té molt midó (que no serveix per fer cervesa) i una mica de sucre fermentable (que és el que s'usa per fer-la) per augmentar la quantitat de sucre disponible es fa el maltejat que consisteix en deixar que l'ordi germini , ja que en el procés de germinació el midó es transforma en sucre, i després interrompre aquest procés torrant lleugerament el gra. En resum la malta ordi és l'ordi germinat i posteriorment torrada.


El següent ingredient és el llúpol és una planta de la família de les Cannabinaceas i la seva funció és aromatitzar i conservar la cervesa, gràcies a les seves propietats antisèptiques.
Finalment, arribem a l'últim ingredient: el llevat . Els llevats són fongs microscòpics responsables de transformar el sucre en alcohol i de produir gas carbònic. El gas carbònic és el responsable que la cervesa tingui escuma. El llevat s'alimenta del sucre i com residus produeix alcohol i gas carbònic, aquest procés s'anomena fermentació. Gràcies llevats per la vostra tasca!

Hi ha dos tipus de llevat: els de fermentació baixa i els de fermentació alta . La fermentació alta s'anomena així perquè passa a la part superior del most, necessita a baixes temperatures, entre 6 a 10 ° C, el llevat utilitzat és la Saccharomyces cerevisiae i produeix cerveses tipus Ale. La fermentació baixa, ocorre en la part inferior del most, necessita una temperatura entre 14 i 20 ° C, es fa amb el llevat Saccharomyces carlsbergensis i produeix cervesa tipus Lager.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada